От началото на годината са обработени близо 1200 шахти Продължава поетапното почистване

...
От началото на годината са обработени близо 1200 шахти Продължава поетапното почистване
Коментари Харесай

Продължава почистването на шахтите в Русе

От началото на годината са обработени близо 1200 шахти 

Продължава поетапното разчистване по график на дъждоприемни шахти и дъждоотводнителна канализация, както и тяхната поддръжка, от чиновници на компания „ Нелсен “. Целта е да се реализира безпроблемно оттичане на водите в актуалните и идните дъждовни дни. 

От началото на годината досега са обработени близо 1200 шахти в кварталите: „ Дружба “ 1, 2 и 3, „ Чародейка “, „ Възраждане “, Централна градска част и Широк център, „ Здравец “, „ Локомотив “, „ Родина “, ЦЮР и булевардите „ Скобелев “ и „ Липник “. В момента се почиства в кв. „ Здравец-Север “ 2, в региона на Млечна кухня. 

Ежедневно работи една каналопочистваща машина на огромните булеварди и улици и един екип за ръчно разчистване във второстепенните улици, като се работи целогодишно при подобаващи метеорологични условия. 

Приоритетно се обработват подадените към Община Русе сигнали, като графикът за разчистване се изготвя в тясно взаимоотношение със чиновници на отдел „ Екология “, които правят регулярни инспекции и огледи на улици и булеварди. Поради натоварения трафик и паркирали коли е допустимо активността по някои елементи от уличната мрежа да се прави през нощта.

Община Русе приканва жителите на града при определяне на запушени отводнителни шахти да подават сигнали на тел. 0893 337 655, както и на и-мейл, с цел да се подхващат своевременни ограничения за премахване на проблемите.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР